De britiske jomfruøyene (BVI)

BVI består av godt over 20 store og små øyer. Største øya er Tortola som har ca 25000 innbyggere. Hovedstaden Road town var en søvning by med flere kirker enn puber. Men alikevel kom det stadig inn store cruiseship på besøk her.

I BVI finnes det et utall utleiebåter. Det to største utleieselskapene Mooring og Sunsail alene har tilsammen over 400 båter. Mooring hadde leid ut 150 båter mandagen etter vi kom. De mente det var ny verdensrekord. Vi tok oss en tur rundt for å kikke på båtene og fant mange båter vi kunne tenke oss.

BVI egner seg meget godt til seiling fordi det er kort vei mellom øyene som alle har små bukter med fine strender i ly for vinden. Ved de aller fleste buktene er det lagt ut moringer som båtene kunne legge seg til. 1 natt på disse kostet $25. Det var helt tydelig at dette var et populært området for turister å leie båt for overalt vi kom lå det masse båter på moringene og på anker. Alle strendene hadde 1 eller flere restaurant eller barer. Men dette har også ført til at prisnivået er ganske høyt, ølen koster $3-5 og middag $20-40. Ikke akkurat plassen for langturseilere som ikke har samme budsjett som turister på 14 dagers ferie.

Dagen etter at vi ankom Tortola hentet vi mor og far til Trond Eirik på flyplassen. Heldigvis for dem var det delvis overskyet de første dagene slik at de ikke ble for brent. De fikk seg 1 uke med seiling mellom øyene i relativt rolig vind og sjø.

På BVi’s 3 største øy lå Bitter end Yacht club hvor det også var hotell og restaurant. Navnet Bitter End kommer av dette er siste havn i BVI eller kanskje er det fordi alle gråter over å ha brukt opp alle pengene sine her. Et hotellrom kostet her 5000nkr, en strawberry daquiry 80kr og en middag over 300kr.

Andre steder vi besøkt var Anegada og Norman Islands. Anegada er helt flatt kun 8 meter på det høyeste mens alle andre øyer er opp mot 100 meter. Anegada har også masse rev rundt hele øya men mens vi var der var det veldig dårlig sikt i vannet slik at vi ikke fikk snorklet her. Men vi spiste en nydelig tunfisk middag på en av restaurantene på stranden. På Norman Island var derimot sikten mye bedre og vi snorklet på revene her. Det var store mengder småfisk som det var flere båter som matet.

Etter 1 uke på båten skulle mor og far håvarstein ferie videre på BVI og USVI sammen med et vennepar mens vi seilte videre til St Martin for å plukke opp søster og bror til Trond Eirik med venner. Må vel si at BVI ikke akkurat var en plass vi vil lengte tilbake til, det finnes langt finere plasser i Karibien som i tillegg er langt billigere.

So long, longgone.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *