Karibien Rundt

Så er vi atter tilbake i Venezuela igjen etter å ha seilt rundt hele Karibien og over hele 6000 nautiske mil. Det føles neste som å komme hjem! Av alle de plasser vi har besøkt til nå er i det Venezuela, Colombia og Dominikanske Republikk som vi liker oss best. At dette er de billigste landene kan være en viktig faktor men for oss er det dette som er Karibien. Spansken vår begynner å komme seg også så vi ønsker selvsagt å få praktisert denne mest mulig. I tillegg blir østre del av Karibien som feks St Martin og BVI, altfor europeisk for oss, og Cuba er Cuba på godt og vondt.

Da vi ankom Margarita la vi merke til at en delfin hadde forvillet seg helt inn i havnen. De var etpar marinbiologstudenter som holdt på med å redde delfinen. De tok blodprøver o.l og fant ut at den hadde feber. Etter etpar sprøyter kom den seg og vi hørte senere at de hadde kjørt den ut på dypere vann.

Vi har nå bestemt oss for å bli et år til. Vi har ikke blitt lei av hverandre og har heller ikke lyst til å reise hjem helt enda. 1 år har bare godt for fort og vi har litt penger igjen å bruke. I tillegg var vi veldig ambisiøs i vår reiserute så det har blitt mye seiling og lite tid på hver plass. Dette ønsker vi å gjøre nå kommende år. Vi har ikke lagt noen store planer enda men skal være Venezuela og Columbia mesteparten av høsten.

Vi har heller ikke fått solgt båten vår enda og har heller ikke fått så mye respons. Vi kunne alltids ha seilt den hjem nå i mai men må koste på den masse utstyr for dette. Vi har noen agenter i BVI som ønsker å selge båten vår men da går vi med tap. Men vi kommer kanskje til å gjøre dette for å kjøpe en ny større båt som vi kan seile hjem neste år. Vi får se.

Så da har alle som ikke fikk tid til å besøke oss dette året legge planer. Høsten er lang og vi ønsker ikke å tilbringe den alene her (hint hint). Det var planer om å få fly hjem i august/september på “ferie” men det tok skatteetaten knekken på. Vi får begge baksmell og da blir det neppe penger til en dyr flytur hjem. Vi får heller holde oss her der ølen koster 1 kr, diesel 6 øre pr liter og en biff 15kr.

Vi må bare si noen ord om alle de flotte båtene vi har sett på turen. I Bonaire så vi verdens 21 største privateide båt. Den tilhører Paul Allen en av grunderne bak Microsoft. Båten er 300 fot eller ca 100 meter og kostet 100 millioner dollar brukt! I tillegg ble den “pusset opp” for noen titalls millioner dollar. Men ikke nok med det, han eier også yachten “OCTOPUS” som er verdens 7 største. Tydelig inspirert av oppfinneren til James Bond Mr. Q. Denne båten har plass til en 20 meter lang undervannsbåt eller en tilsvarende lettbåt som kan gli stille inn i akterenden og ankre opp i en spesialkonstruert tørrdokk i buken på dette 128 meter lange skipet. Når Allen skulle kjøpe seg plass til “OCTOPUS” i Club Marina i Antibes i Frankrike, måtte han kjøpe opp et helt fabrikkområde for å få nok plass!!!

Gamle båten til Røkke “Reverie” så vi på St Martin og denne befinner seg nå på 65 plass på listen. Reverie er den største yachten som er bygget i Italia de siste 15 år. Yachten, som skal ha kostet rundt 500 millioner kroner å bygge, ble solgt i februar i fjor. Den 70 meter lange og sju dekk (12,5 meter) høye luksusbåten ble også pusset opp høsten 2003, ved et verft i Barcelona. Den går nå i utleie så hvis du klarer å bla opp noe lommerusk på 500.000 dollar pr uke, eller vel 3,3 millioner norske kroner så er muligheten der.

I St Martin så vi også seilbåten “Canica” som eies av Stein Erik Hagen. Båten kostet nær 100 millioner norske kroner. Den er 8,3 meter bred og kan seiles av et mannskap på mellom to og 30 personer.

Venezuela har endelig begynt å få orden på sin økonomi nå pga oljeprisen. Vi hørte rykter om at landet har mer penger på bok enn hva utenlandsgjelden er. Så får vi se om dette drypper på den vanlige venezueler snart. Vi tror det ikke før vi ser det for i dette landet blir de rikere sinnsykt mye rikere og de fattige, vel forblir fattige.

Her i Venezuela er det kitesurfing som teller. Det har ikke blitt så veldig mye kiting på oss så nå skal det bli godt å komme i form igjen. I tillegg skulle det være PKRA World Tour med verdens beste kitere på Coche og vi tenkte å lære noen triks. Men vi måtte vente i 4 dager på at våre papirer skulle ordnes kom vi oss avgårde til Coche, dermed kom vi 2 dager ut i konkurransen. Havnesjefens kontor hadde nettopp fått datamaskin og alt skulle legges inn her. Dermed tok det nå 4 ganger så lang tid å prosessere disse papirene. Verden går jammen fremover med den teknologien. Men vi fikk alikevel med oss 3 dager av konkurransen og ikke minst fikk vi med oss Best Bikini konkurransen. Nå er alle disse proffene reist hjem og vi våger oss ut på vannet. Det har vært noen flotte kitedager med masse vind.

På vei til Coche så begynte motoren å trøbble. Dermed måtte vi sette anker med bare seil for første gang. Det gikk faktisk overraskende bra! Vi regner med at det er dieselfilteret som har gått tett og har planer om å skifte dette. Men vi har manglet det rette verktøyet til å gjøre dette. Så vi måtte også sette anker for seil her i Porlamar også.

So long, longgone.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *